Onsdagens speltips kommer från NHL och Stanley Cup där det har blivit dags för kvartsfinal. Vi riktar blickarna mot Ball Arena i Denver och den första rundan mellan Colorado Avalanche-St. Louis Blues.

 

Bäst i slutspelet

Nashville Predators hade inte mycket att säga till om under 8-delsfinalen mot Colorado Avalanche. AVS-krossen innebar 4-0 i matcher. Utöver krossen så bjöd man även på en drös med mål, totalt 21 mål under de fyra matcherna. Sju av målen kom i powerplay, spelformen som man varit väl fruktade i under hela grundserien. Kanske inte så konstigt när man slutade på 24.0 i PP%.

 

Speltips

Att bräcka AVS på hemmais är långt ifrån den lättaste uppgiften. Det vill alltså till mycket för St. Louis Blues om man ska lyckas stjäla den första rundan. Vinnarspel är dock inget alternativ för mig här utan istället nyper jag ett specialspel.

Som ett av ligans bästa hemmalag tillsammans med den lovande powerplay-statistiken under säsongen så är det mycket som talar för ett gäng mål för Colorado. Att minst ett av dem kommer i powerplay tror jag minst lika mycket på och därför är spelvalet spikat!

Onsdagens speltips från NHL blir Antal mål i Powerplay hemmalag: Över 0.5 till oddset 1.70 hos NordicBet.