Lördagshockey i form av en full SHL-omgång, kan knappast bli bättre. Omgången som förövrigt bjuder på flera högintressanta matcher, bland annat toppmöte i Vida Arena där Växjö Lakers får besök av Linköping HC. Matchen som också har mitt speltips för dagen.

 

Tydlig hemmafördel

Växjö har länge varit kända för sitt starka hemmafacit och det är minst sagt inga undantag denna säsong. Efter säsongens nio hemmamatcher har man ligans tredje starkaste facit, raden 7-0-1-1 och målskillnaden 32:15.

Vad gäller Linköping och deras prestation på bortais denna säsong så är det helt annat. Jag ljuger om jag säger att siffrorna är bra, faktum är att det bara är fem lag i ligan som har ett sämre bortafacit. Inför lördagens bortamatch så ligger målskillnaden på 23:33 och raden 1-2-1-5. Frågan är om man kan snygga till detta under lördagen mot Växjö? Jag tror faktiskt inte det.

 

Speltips

Den tydliga hemmafördelen gör såklart att Växjö Lakers står som klar favorit att vinna lördagens match, och då syftar jag främst på oddssättningen. Dock är den raka ettan inget som lockar, främst för att detta är ett toppmöte men också för att jag har ett bättre spel.

Lördagens speltips blir Antal mål för Växjö Lakers: Över 2.5, en lina som Växjö fixat i tre raka hemmamatcher. Lägg därtill att Linköping snittar över 3 insläppta mål per bortmatch. Denna spelar jag hos CampoBet som har spelet till oddset 1.65.

 

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.