Sist men inte minst har vi Bayern München och Arsenal som drabbar samman på Allianz Arena där det är lika läge efter att första mötet slutade 2-2. Starkt gjort av Bayern att få med sig ett så bra resultat till returmötet och nu står man som favoriter att gå vidare vilket man inte gjorde innan. 

 

Bayern München

Hemmalaget har nu bara chans att vinna Champions League efter att Leverkusen vann ligan i helgen. Mycket på spel med andra ord för detta Bayern som inte haft en lyckad säsong, men som fortfarande har chans att vinna den mest prestigefyllda pokalen inom klubbfotbollen. Man gjorde bra ifrån sig på Emirates och har nu allt i egna händer då man spelar på hemmaplan i den avgörande matchen. På hemmaplan har man varit starka den här säsongen och har bara förlorat tre av deras 20 hemmamatcher.

 

Arsenal

Gästerna åkte på en riktigt tung förlust i helgen mot Aston Villa där man tappade viktiga poäng i titelstriden. 0-2 slutade matchen vilket innebär att Arsenal nu ligger på 2:a plats i Premier League med två poäng bakom de regerande mästarna Man City. Inget snack om saken om att den försluten måste tagit riktigt hårt då Arsenal med vinst hade lett ligan istället. Det återstår att se hur den matchen kan ha påverkat Arsenal men känslan är att man kan få det jobbigt imorgon.

 

Speltips

Jag förväntar mig att Bayern tar vara på att man har hemmaplan och inte låter Arsenal styra matchen som man fick göra på Emirates. Som jag nämnde tidigare så har Bayern varit bra på hemmaplan och det ska mycket till för att Arsenal ska vinna denna match. Men här riktar jag fokus på ett hörnspel som suttit i 19 raka matcher för Bayern och i alla deras 20 hemmamatcher den här säsongen. Speltipset här blir att Bayern München får flest hörnor (3-vägshandicap startar 2-0) till 1.52 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.