Intressant möte när Wolfsburg välkomnar formstarkaste laget i ligan, Borussia Dortmund. Jag tycker det är klasskillnad mellan lagen redan på papper men med formen Dortmund kommer in med så väljer jag såklart att backa Dortmund med en liten twist.

 

Wolfsburg

Wolfsburg avslutade förra året med 3/4 förluster & har inte inlett året bättre. Dom har spelat fem ligamatcher hittills detta året & har inte fått med sig en enda trepoängare, dock så har dom fyra kryss. I senaste matchen blev det en förlust där även två spelare gick av skadade & är osäkra till spel mot helgen. Sedan tidigare så är första keepern Casteels på skadelistan med ett par andra namn. En hel del av skadelistan har kommit senaste 1-2 veckorna & kan vara svårt för Wolfsburg att täcka dessa då dom inte besitter samma bredd som topplagen i ligan.

 

Borussia Dortmund

Dortmund är som sagt ligans formstarkaste lag genom att inleda året med fyra vinster & ett kryss. Den största fördelen är att skadelistan har blivit rejält lättad där man hade hela sin offensiv att tillgå i förra matchen. Nu har dom även fått en extra vecka inför denna matchen att komma i bättre form & det ser även ut som att man får tillbaka defensiva mittfältaren Özcan till helgen. Nästintill komplett trupp med en väldigt fin offensiv kraft tror jag kommer göra jobbet för Dortmund. Om man ska hitta något negativt så är det att Dortmund har CL spel tre dagar efter, men dom har inte råd att tappa poäng i ligan så borde vara fullt ös, speciellt med den bredden dom nu har i truppen. Med lite flyt så är även Haller tillbaka i truppen efter att ha vunnit AFCON & stått för avgörande målet.

 

Speltips

Med formen, skador & klasskillnaden på spelare i vardera lag så väljer jag att backa Dortmund här. Mitt spel blir Dortmund vinnare, insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.77 hos speedybet. !OBS! Jag tror oddset kommer sjunka under veckan.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.