Helgen är på ingång och först ut blir lördagens speltips från SHL. Ligan bjuder på fyra spännande matcher och den jag valt ut är Smålandsderbyt i Vida Arena – Växjö nästa!

 

Tydlig klasskillnad

Att det råder klasskillnad mellan Växjö Lakers och HV71 råder det ingen tvekan om. Tabellställningen är tydlig och det skiljer inte bara några poäng samt platser mellan lagen utan här är skillnad stor. Diffen på 23 poäng och 11 platser mellan lagen säger ganska mycket och det är därför inte konstigt varför Växjö Lakers hålls som favorit inför lördagens tillställning.

Kikar på formen hos lagen så är skillnad stor även där. Växjö Lakers står med fyra stabila vinster i bagaget medans HV71 har två raka nederlag. Målskillnaden är också betydligt ljusare för Lakers som har 82:56 medans HV71 står på 66:77, dock en mindre spelad match.

 

Speltips

Det är mycket som talar för att Växjö Lakers drar det längsta strået och således vinner lördagens Smålandsderby. Men ännu mer talar för att Växjö gör minst tre mål i matchen, främst på grund av att man har ligans näst målsiffror framåt men också för att HV71 släpper inte mycket mål. Lördagens speltips blir därför Växjö Lakers Över 2.5 mål till oddset 1.60 hos ComeOn.

 

Klicka på bilden för att ta del av kampanjen.