Vi tar oss an den nya veckan med den riktigt fina formen i bagaget. Veckans första speltips från mig här på hemsidan blir en rek från tisdagens Champions League-kval. Vi riktar blickarna på matchen mellan Bodø/Glimt och Dinamo Zagreb. En på förhand målglad tillställning och därför är målmarknaden ett måste!

 

Matchen

Norska Bodø/Glimt och kroatiska Dinamo Zagreb ska nu göra upp om en plats till CL-gruppspelet. Det är Bodø/Glimt som får äran att börja dubbelmötet på hemmaplan och sett till lagets urstarka hemmafacit den här säsongen så har man ett ypperligt läge att sätta sig i förarsäte. Hemmafördelen tillsammans med lagets heta form och att lagets främsta spelare, Pellegrino, är i en ruskigt fin form gör Bodø/Glimt till en rättvis favorit att vinna under tisdagskvällen.

Dock ska vi inte underskatta Dinamo Zagreb allt för mycket. Den kroatiska toppklubben har startat säsongens ligaspel i HNL ruskigt starkt där man redan efter fem matcher noterades för 17(!) mål. Värt att nämna är också att laget gjort ett gäng fina värvningar inför säsongen. Bland annat Josip Drmic från Rijeka som noterades för hela 21 mål under förra säsongen.

 

Speltips

Två formstarka klubbar som båda öser in mål inom ligaspelet. Bodø/Glimt har efter 18 ligamatcher gjort 48 mål. Dinamo Zagreb började säsongen något senare men har hunnit med fem ligamatcher där man gjort 17 mål. Vad gäller mycket mål så har det knappast varit något undantag inom CL-kvalet. Det har sällan bjudits på matcher innehållande mindre än tre mål när lagen spelat.

Att målmarknaden är av störst intresse här råder det inget tvivel om. Jag tror att matchen springer iväg vad gäller mål och slutar med minst tre mål. Tisdagens speltips blir därför Över 2.5 mål i matchen till oddset 1.79 hos Expekt. Här höjer jag insatsen, 3u skickas in.