Serieledarna Elfsborg tar sig an Göteborg på söndag där man inför matchen står som klara favoriter med all rätt. Med tre raka segrar och 11 på de 12 senaste så leder man serien med ett poäng före tvåan Malmö FF. Allt tyder på att det blir ännu en vinst för Elfsborg på söndag!

 

IF Elfsborg

Serieledarna kommer till matchen i lysande form med tre raka segrar och 11 på de 12 senaste där man dessutom är obesegrade i 13 av deras 14 spelade matcher. Man har som sagt ett poäng mer än Malmö FF men på söndag bör man kunna utöka den ledningen när ett formsvagt Göteborg kommer på besök.

 

IFK Göteborg

Gästerna torskade i sin senaste match på hemmaplan mot Varbergs BoIS och kryssade innan det mot Halmstads BK på bortaplan. Man har inte vunnit på åtta raka matcher och inför mötet mot seriens formstarkaste lag, på bortaplan dessutom, så är det inte mycket som talar för Göteborg.

 

Speltips

Jag väljer att ställa mig med hemmalaget i denna match då man är det klart bättre laget och formen man har med sig till denna match kommer spela stor roll. Spelet sitter dessutom i de fem senaste inbördes mötena. Speltipset blir att Elfsborg vinner och under 4.5 mål i matchen till 1.68 hos No Account Bet.