En hel del Premier League matcher framför oss i helgen och den jag lägger fokus på blir West Ham som tar emot serieledarna Arsenal. Efter att Arsenal tappade poäng i söndags mot Liverpool så har titelracet blivit ännu mer spännande då Arsenal nu leder med sex poäng men med en match mer spelad än City. Otroligt viktiga poäng på spel i London!

 

West Ham

På söndag är det inte bara viktiga poäng på spel för gästerna Arsenal utan även för West Ham som inför mötet bara har tre poäng ner till 18:e plats. Man har dock en match mindre spelad än samtliga lag under sig. Innan West Ham tar sig an serieledarna på söndag så ska man spela en match på torsdag mot KAA Gent i Conference League. Det kommer nog att påverka West Ham då man givetvis vill göra en bra match där för att ha goda chanser att ta sig vidare till semi. 

 

Arsenal

Gästerna kommer att komma utvilade till denna match till skillnad från West Ham och det kommer man garanterat att dra nytta av. Arsenal brukar börja deras matcher med högt tempo och kommer göra detsamma här. Viktiga poäng på spel som sagt då Arsenal tappade poäng senast mot Liverpool i en väldigt händelserik match. Nu är pressen ännu större på Arsenal att vinna denna match då gapet ner till Man City kan vara bara tre poäng efter Citys match på lördagen.

 

Speltips

Arsenal är såklart stora favoriter att vinna denna match och efter söndagens poängtapp mot Liverpool så tror jag att man kommer ta revansch här. Mot just West Ham har man tre raka segrar och även fem på de sex senaste. Jag väljer att bygga ihop ett spel till denna match som suttit i de två senaste inbördes mötena. Speltipset blir X2, över 7.5 och att West Ham gör under 1.5 mål till 1.68 hos Leovegas.