Den andra matchen i dödens grupp är mellan Italien och Albanien där Italien står som klara favoriter att vinna och med all rätt. Albanien drog nitlotten när man hamnade i samma grupp som Italien, Spanien och Kroatien och chansen att man tar sig vidare är nära noll.

 

Italien

Italien har haft det tufft på sistone och kommer till detta mästerskap med stor press på sig. Man tog sig inte till det senaste mästerskapet vilket var VM 2022 och har alltså inte spelat i något mästerskap sedan EM 2020 som man dessutom vann. Italien kommer till denna match i god form då man inte förlorat på sex raka matcher. Dock har motståndet inte varit av hög klass men det är inte Albanien heller och här ska man bara lösa tre poäng.

 

Albanien

Albanien har endast varit med i 1 av dom 16 EM-mästerskapen som spelats och det var år 2016. Nu har man alltså tagit sig till sitt andra EM i landslagets historia och bara det är något värt att fira. Tyvärr för deras del så hamnade man i den tuffaste gruppen av dom alla, och mästerskapet ser på förhand ut att bli ett kort sådant. Men Albanien har inget att förlora och kommer nog att spela väldigt avslappnade, sen får man inte glömma att större skrällar har hänt i mästerskap förut så man kommer definitivt att ge det en chans.

 

Speltips

Här tror jag att vi får se en ganska passiv match, i alla fall fram till halvtid. Italien vet om att detta är en match man bara måste vinna, men samtidigt så får man inte underskatta motståndet. Det har blivit under 3.5 mål i 9 av Albaniens 10 senaste matcher och även i Italiens 5 senaste matcher. Samtidigt så har det blivit under 11.5 hörnor i Albaniens 16 senaste matcher. Speltipset här blir under 3.5 mål och under 11.5 hörnor i matchen till 1.60 hos ComeOn.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.