På söndag väntar en väldigt viktig match för Liverpool när man tar emot Crystal Palace hemma på Anfield. Liverpool, som nu inte leder ligan längre då Arsenal har bättre målskillnad, måste vinna den här matchen. Man gjorde en svag insats mot Atalanta igår när man spelade den första kvartsfinalmatchen i Europa League och här tror jag att man studsar tillbaka direkt!

 

Liverpool

Liverpool spelade senast igår i Europa League när man tog sig an Atalanta i den första kvartsfinalmatchen. Liverpool stod som givna favoriter att vinna och med all rätt då man inte förlorat på Anfield sedan förra säsongen mot Real Madrid. Men Atalanta hade andra planer och gjorde det tufft för Liverpool redan från start och vann tillslut matchen med 0-3. Långt ifrån ett acceptabelt resultat för Liverpool och chansen att det blir någon Europa League titel blev väldigt liten efter igår. Nu måste man dock vända fullt fokus på Crystal Palace som väntar på söndag och här har man ett ypperligt läge att studsa tillbaka.

 

Crystal Palace

Palace har bara fem poäng ner till nedflyttningsstrecket men man har en match mindre spelad än nästan samtliga lag under sig. Men man är långt ifrån säker mark och fortsätter man att inte vinna matcher så kan det gå fort nedåt. Palace kommer till matchen med fem raka matcher utan vinst och med 11 raka bortamatcher utan vinst. Det är inget snack om saken om att Palace är stora underdogs här och det mesta pekar mot att man åker hem till London utan poäng.

 

Speltips

Här riktar jag fokus på antal skott av Liverpool som fortfarande är det skottgladaste laget i ligan. På hemmaplan snittar man ungefär 25 skott per match och efter gårdagens förlust mot Atalanta så tror jag att Liverpool kommer sätta ett rejält tryck på Palace redan från start. Sist man mötte Palace på Anfield så hade man 24 skott och då var man också med en man mindre från minut 57. Speltipset här blir Liverpool över 19.5 skott i matchen till 1.55 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.