På lördag är Premier League tillbaka efter att ha haft ett kortare uppehåll då det varit spel i FA-cupen för de flesta lagen. Fokuset lägger jag på matchen mellan Newcastle och Manchester City som drabbas samman på St James’ Park. 

 

Newcastle

Hemmalaget har gått tungt på sistone och kommer till matchen med tre förluster på sina fyra senaste matcher. Inte optimalt med den formen inför en match mot Man City men man vann i alla fall sin senaste match mot Sunderland i FA-cupen. I ligaspelet har man förlorat fem av sina sex senaste och har halkat ner till 9:e plats i tabellen. Förlorar man på lördag så kan man som värst halka ner till 11:e plats.

 

Manchester City

Gästerna har nu fått tillbaka Kevin De Bruyne som hoppade in i matchen mot Huddersfield senast, och han kommer med stor sannolikhet att starta på lördag. Dock så finns Haaland fortfarande på skadelistan och oklart ännu om han kommer att vara tillgänglig eller inte. Hur som helst så är City ganska stora favoriter att vinna enligt spelbolagen och det håller jag helt klart med om. Man kommer till matchen med fem raka vinster och sju på dera åtta senaste, dessutom slog man Newcastle när man möttes i ligaspelet första gången denna säsong med 1-0 hemma på Etihad.

 

Speltips

Två lag som behöver poäng och hade Newcastle inte haft hemmaplan hade jag inte sett hur dom skulle kunna ta poäng. Men på St James’ Park har man lyckats vinna mot några riktigt bra lag denna säsong, inte minst just Man City när man slog ut dom ur Carabao Cup i september. Men här är det svårt att gå emot Man City med den formen man har och även när Kevin De Bruyne troligtvis kommer att spela. Speltipset här blir X2 och att City får flest hörnor (3-vägshandicap startar 0-1) till 1.55 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.