Speltips

Torsdagens speltips kommer från Premier League där det vi har ett Londonderby på schemat mellan Tottenham – Arsenal. Här står det extremt mycket på spel inför Torsdagens möte. Med bara ett fåtal omgångar kvar av ligan står en CL plats på spel mellan klubbarna. Hemmalaget ligger på en 5e plats med 62 poäng och gästerna på en 4e plats med 66 poäng. Skulle Arsenal plocka 3 poäng innebär det att man säkrar en CL plats inför kommande säsong, då det bara återstår 2 matcher kvar av ligan och ett Tottenham som skulle isåfall missa den sista platsen. Båda lagen kommer alltså gå för 3 poäng och Tottenham har inte råd att förlora matchen. Londonderby brukar innehålla mycket mål och underhållande, likt det senaste mötet mellan lagen där matchen sluta 1-3 till Arsenal. Vi spelar Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål: Ja. 

 

Tottenham

Spurs ligger på en 5e plats i PL med raden 19-5-11 och målskillnad 60:40. Inför Torsdagens möte har man inte råd att förlora, om man nu vill knipa den sista CL platsen. Den heta trion Son, Kane och Kulusevski som förmodligen är ligans hetaste måste visa vägen för Spurs om man nu ska ta tre pinnar mot formstarka Arsenal. Man kommer senast från 1-1 mot Liverpool där man faktiskt gjorde det riktigt bra på bortaplan och tog den viktiga poängen.

 

Arsenal

The gunners ligger på en 4e plats med raden 21-3-11 och målskillnad 56-42. Efter Man City är man ligans formstarkaste lag och kommer till derbyt med 4 raka vinster i bagaget. Detta är vinster mot Chelsea, Man United. West Ham och Leeds. Dessutom har dagens spel suttit i alla 4 matcher. Ynglingen Eddie Nketiah var grym i senaste matchen mot Leeds där han gjorde två mål och löste vinsten för Arsenal. Fortsätter den fina formen för Arsenal där man vinner matcher och släpper in mål bakåt?