På onsdagen har vi en repris av en av förra säsongens kvartsfinaler när Real Madrid och Chelsea återigen ska göra upp om en plats i semifinalerna. Vi alla vet hur det gick förra säsongen och denna gång är Real ännu större favoriter att ta sig vidare mot Chelsea än vad man var sist. Med all rätt också med tanke på hur Chelsea presterat denna säsong. Jag väljer sida inför denna heta kvartsfinal!

 

De regerande mästarna

Real Madrid hade en strålande förra säsong och man har fortsatt på det spåret även denna säsong. Dock är ligatiteln nog förlorad till Barca men fokuset kommer som vanligt vara på Champions League för Los Blancos. Man har redan slagit ut ett lag från Premier League då man körde över Liverpool i åttondelen och nu är det dags för ännu ett engelsk lag som man mötte förra säsongen. Inget snack om saken om att Real kommer till matchen som stora favoriter och jag förväntar mig att man går för vinst här i första matchen som spelas på hemmaborg.

 

Chelsea

Det fortsätter att gå tungt för Chelsea då man åkte på en oväntad förlust mot Wolves i lördags. Det var Lampards första match efter att han numera är tillbaka som tränare för Chelsea då man sparkade Potter. Det ska han vara säsongen ut, sen återstår det att se vem som tar över eller om han får förtroendet att fortsätta. Ingen bra start fick han och nu väntar en betydligt tuffare match för Lampard och Chelsea. Förra säsongen så vann man med 1-3 på Bernabeu men släppte sedan in ett mål i förlängningen och åkte därmed ut. Nu är det dock ett mycket svagare Chelsea som kommer på besök och med fyra raka matcher utan vinst så ser det inte ljust ut på förhand.

 

Speltips 

Real Madrid är det klart bättre laget denna säsong och Chelseas svaga form inför denna match kommer att fortsätta. Jag väljer att ställa mig med hemmalaget då jag förväntar mig att man går för vinst så man har bra utgångsläge inför returmötet i England. Speltipset blir därmed att Real vinner matchen till 1.70 hos Leovegas.