Hockeytorsdag i form av en full omgång i SHL! Fokuset ligger på mötet i Karlstad där tabellettan Färjestad får besök av tabelljumbon Oskarshamn. Allt annat än ett spel på hemmalaget vore ett misstag!

 

Botten mot toppen

Här är det mycket som skiljer lagen åt. Inte bara rent tabellmässigt utan också form- och klasskillnad . Färjestad har som de flesta vet inlett säsongen riktigt starkt och man står i skrivande som tabelletta med 5 poängs marginal till tabelltvåan Örebro. Detta mycket tack vare ett briljant målvaktsspel kombinerat med en tung offensiv som verkligen har producerat mål. Målskillnaden är 30:12 efter 8 omgångar.

Annat är det för tabelljumbon Oskarshamn som bara fortsätter att förlora, match efter match. Faktum är att man varken vunnit eller tagit poäng sedan premiäromgången. Detta ger laget sju (!) raka förluster. Lägg därtill att man har stora problem med att hålla tätt bakåt. Med sina 32 insläppta mål är man laget som släppt in flest mål i hela ligan efter 8 omgångar.

 

Speltips

Den tydliga form- och klasskillnaden går inte att missa och självklart kommer jag att lira på Färjestad här. Dock inte ett vinnarspel i form av raka ettan, utan istället ett målspel. Vinner man så ska man göra det med minst tre gjorda mål och därför blir torsdagens speltips Antal mål för Färjestad BK: Över 3. Spelet klickas till bäst odds (1.65) hos Nya Expekt med 5 units som insats. Lycka till vid rygg!

 

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.