På fredag drar Premier League äntligen igång och första matchen ut är mellan nykomlingarna Burnley och de regerande mästarna Manchester City. Gästerna är såklart givna favoriter inför matchen och allt pekar på att City drar igång denna säsong med tre poäng i öppningsmatchen.

 

Burnley

Nykomlingarna Burnley vann Championship med marginal förra säsongen och i mina ögon så kommer man ha bra chans att hålla sig kvar i år. Med Kompany som tränare så får man en hel del erfarenhet om hur det är att spela i Premier League och det är inget snack om saken om att han kan ett och annat om fotboll på högsta nivå.

 

Manchester City

De regerande mästarna kommer såklart vilja starta den nya säsongen med tre poäng och det mesta tyder på att dom kommer göra det. Man spelade i söndags Community Shield final mot Arsenal där man tillslut förlorade på straffar efter att matchen slutade 1-1. Men City såg som vanligt bra ut och efter den matchen mot Arsenal så tror jag man är lite varmare i kläderna och redo för att ligastarten.

 

Speltips

Väljer sida inför denna match och ställer mig med bortalaget och de regerande mästarna. Man har vunnit de sex senaste matcherna mot Burnley och tror det blir en sjunde rak på fredag. Speltipset blir att City vinner och får flest hörnor till 1.88 hos No Account Bet.