Till veckan så är Champions League tillbaka och vi har fyra heta kvartsfinaler som väntar. På tisdagen så tar Manchester City emot Bayern München i en viktig första match av två. Man City står som favoriter att vinna och även att ta sig vidare till semifinal. Spännande match minst sagt!

 

Manchester City

Hemmalaget är inför kvartsfinalerna, favorit att vinna CL denna säsong med Bayern München och Napoli efter sig. Jag kan till viss del hålla med om det, men det är inte första gången Man City varit favorit att vinna och det återstår att se om man lyckas göra det i år. Inför matchen mot Bayern så börjar man på hemmaborg vilket innebär att det blir viktigt för deras del att få med sig ett bra resultat inför bortamatchen. Man vann sin senaste match med 1-4 mot Southampton och kunde dessutom vila bland annat Haaland som byttes ut efter 70 min.

 

Bayern München

Tuff kvartsfinal för Bayern München som kommer till denna match som underdogs och måste nu ta sig förbi ännu ett topplag för att ta sig vidare till semi. Man slog ut PSG i åttondelen efter att ha vunnit med 4-0 över de två mötena. Nu är det dock ett bättre lag som man tar sig an och det kommer att krävas mer från Bayerns sida för att ta sig vidare denna gång. Man har dessutom ny tränare nu när Tuchel tagit över efter att Nagelsmann fick sparken och sen Tuchel tog över så har man vunnit två och förlorat en. 

 

Speltips

Otroligt spännande match som väntar på tisdagen när två topplag ska göra upp i den första kvartsfinalmatchen av två. Man City med hemmaborg har pressen på sig att få med sig ett bra resultat inför returmötet i Tyskland som spelas den 19:e april. Sist man möttes på Etihad var 2014 och då vann City med 3-2, dock var det ett bra tag sedan och det är två helt olika lag som möts på tisdagen. Jag tror på Man City i denna match och väljer att spela därefter, spelet jag valt till denna match sitter dessutom i Man Citys sex senaste matcher. Speltipset blir 1X och Man City flest hörnor (3-vägshandicap 1-0) till 1.64 hos Expekt.

Alla nya kunder får upp till 1500 kr i gratisspel. Klicka på bilden för att hämta ditt!