Den andra semifinalen spelas på onsdagen där det är ett Derby della Madonnina som väntar mellan Milan och Inter. Hur detta än går så kommer alltså ett lag från Milano att spela Champions League-final för första gången på länge. Inter spelade sist en final, och vann dessutom säsongen 09/10 medan Milan inte varit i final sedan säsongen 06/07. Spännande och kul för Italien att hur som helst få ett lag i final!

 

Milan

Inför matchen så är Milan underdogs till att gå vidare och står till hela 3.20 gånger pengarna på att vinna denna första match. I mina ögon bör Inter inte vara så stora favoriter som dom är, men har dom ändå som favorit att gå vidare. Milan slog ut en betydligt tuffare motståndare i deras kvartsfinal efter två riktigt bra insatser mot Napoli. Och slog även ut Tottenham i åttondelen. Medan Inter haft två portugisiska motståndare i slutspelet som vi ändå får säga inte är lika bra som Napoli och Tottenham. 

 

Inter

Inter kommer till matchen i strålande form med fem raka vinster där man bland annat slagit Juve, Lazio och Roma. Med bara ett insläppt mål på dessa fem matcher är det inget snack om saken om att försvarsspelet sitter för Inters del just nu. Milan kommer till matchen med nio raka matcher utan förlust så formen är på deras sida med. 

 

Speltips

Till skillnad från den andra semifinalen som jag tror kan bli ganska öppen och händelserik så tror jag inte att vi får se det här. Inters defensiv har varit riktigt bra på sistone och när dessa två möts är det sällan båda lagen gör mål. Inter med fyra hållna nollor på sina fem senaste kommer göra det svårt för Milan och med Leao just nu på skadelistan så kommer Milans offensiv inte vara lika vass. Spelet jag valt sitter i fyra av de fem senaste inbördes mötena och även i fyra av Milans sex senaste matcher. Speltipset blir X2 och under 3.5 mål i matchen till 1.64 hos Leovegas.