Sist men inte minst så har vi Atletico Madrid som tar sig an Borussia Dortmund hemma på Civitas Metropolitano. Atletico, som efter en stark insats i returmötet mot Inter tillslut slog ut dom på straffar, ska nu försöka ta sig förbi ett Dortmund som sett vassa ut den här säsongen. 

 

Atletico Madrid

Hemmalaget har ännu en gång visat varför man inte ska underskattas i Champions League efter att man slog ut förra årets finalister, Inter. Efter första mötet i Milano som man förlorade med 1-0 såg det inte ljust ut för Atletico men efter en imponerande insats i Madrid så tog man det hela till straffar och slog ut Inter. Nu väntar Dortmund i kvartsfinalen och Atletico har väldigt goda chanser att ta sig till semifinal.

 

Borussia Dortmund

Gästerna slog ut PSV i sin åttondelsfinal och har hittills bara förlorat en match i Champions League. Den kom mot PSG i den första omgången där man föll med 2-0 men efter den har man alltså gått obesegrade i sju raka matcher i Champions League. Dortmund är också ett lag som inte bör underskattas och imorgon lär man göra det tufft för Atletico.

 

Speltips

En väldigt svårtippad match på förhand så jag riktar fokus på antal skott på mål av Borussia Dortmund som haft minst fyra skott på mål i hela 19 raka matcher. Trots bortaplan så tror jag inte att man kommer att backa hem och vara nöjda med 0-0 utan Dortmund är ett offensivt lag och här tror jag att man kan såra Atletico. Atletico har dessutom släppt till minst fyra skott på mål i 6 av deras 8 Champions League matcher hittills. Speltipset här blir alltså Dortmund över 3.5 skott på mål till 1.79 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.