På söndag ska formsvaga Tottenham ta sig an ännu en tuff motståndare när Newcastle kommer på besök. Tottenham som nu inte vunnit på fem raka matcher där fyra av dom varit förluster. Newcastle har även dom sina problem med skador bland annat och man har inte vunnit på bortaplan på fyra raka matcher där tre varit förluster. 

 

Tottenham

Det fortsätter att gå tungt för Tottenham efter matchen mot Chelsea som blev deras första förlust för säsongen. Men efter den så har man nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher varav tre har varit på hemmaplan. Senast förlorade man mot West Ham med 1-2 efter att ha tagit ledning tidigt i matchen. Nu väntar ett Newcastle som varit svaga på bortaplan och tar inte Tottenham poäng här så kan man som värst halka ner på 8:e plats i tabellen.

 

Newcastle

Gästerna kommer till matchen med en stor förlust i deras senaste match mot Everton där man föll med hela 3-0. På just bortaplan har man inte varit bra på sistone och efter förlusten mot Everton så har man nu förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher. Man har dessutom bara gjort ett mål på dessa fyra matcher vilket var mot PSG i Champions League. Sist man vann en match i ligaspelet på bortaplan var i slutet på september när man slog Sheffield med 0-8.

 

Speltips

Tottenham måste ta poäng här och mot ett Newcastle som varit svaga på bortaplan så har man ett ypperligt läge att göra just det. Här väljer jag att rikta fokus på antal skott av Tottenham där Newcastle har släppt till över 14.5 skott i fyra raka bortamatcher med ett snitt på 22 skott per match. Samtidigt har Tottenham haft över 14.5 skott i fem raka hemmamatcher mot Newcastle. Speltipset blir alltså Tottenham över 14.5 skott till 1.68 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.