I helgen drar Allsvenskan igång igen efter ett kortare landslagsuppehåll. Både på lördag och söndag är det fullspäckat med matcher och fokuset här blir på matchen mellan Brommapojkarna och AIK. Viktiga poäng på spel är det mellan de två Stockholmslagen.

 

Brommapojkarna

BP har fått en bra start på säsongen då man efter 12 spelade matcher sitter på 6:e plats i tabellen med 19 inspelade poäng. Man förlorade dock sin senaste ligamatch innan uppehållet mot Hammarby med 2-1 på bortaplan. Under uppehållet har man lirat en träningsmatch mot Örebro SK där man vann med 1-0 och inför matchen på lördag så är chanserna för poäng ändå goda i mina ögon.

 

AIK

Gästerna AIK har det fortsatt väldigt trögt i starten på denna säsong och befinner sig inför matchen näst sist i tabellen med sju inspelade poäng. Enda laget under AIK är Varbergs BoIS och ifall AIK inte börjar vända på detta så ser det inte ljust ut inför kommande omgångar. Under uppehållet så har man mött Norrköping i en träningsmatch där man vann med 1-2 vilket förhoppningsvis för deras del gav dom lite självförtroende inför lördagen.

 

Speltips

Då det är första matchen efter ett kortare uppehåll så tror jag det kan bli en ganska passiv och tillbakadragen match. AIK har dock pressen på sig och jag förväntar mig att man kommer att gå för samtliga poäng. Speltipset blir under 3.5 mål och AIK flest hörnor (3-vägshandicap 0-2) till 1.76 hos Expekt.

Alla nya kunder får upp till 1500 kr i gratisspel. Klicka på bilden för att hämta ditt!