En ny spännande matchserie är runt hörnet när det blivit dags för den första semifinalen i Stanley Cup. Först ut blir Colorado Avalanche och Edmonton Oilers där den första rundan äger rum under natten till onsdagen. Här har jag valt att lägga all fokus på ingen mindre än AVS Nazem Kadri.

 

Nazem Kadri

Före detta Toronto-veteranen är nu inne på sin tredje säsong för Colorado Avalanche. Redan under första säsongen i AVS drämde han till med tjusiga 54 poäng. Detta följdes upp med en något svagare säsong (2020/2021) men nu har han studsat tillbaka och är hetare än någonsin. Efter grundseriens 71 matcher noterades han för 87 poäng varav 28 mål och 59 assists.

 

Speltips

Det är minst sagt en fartfylld matchserie som vi har framför oss när dessa lag ska göra upp. Edmonton som spelade ett gäng riktigt målglada matcher i serien mot Calgary Flames och Colorado Avalanche med MacKinnon i spetsen som bokstavligen vräker in mål. Ja detta lär bli en sevärd semifinal!

Edmonton hade onekligen svårt att hålla tätt i matchserien mot Flames och det lär knappast ändras nu när man ställs mot offensiva AVS. Detta tillsammans med de heta poängsiffrorna hos Kadri lägger grunden för mitt spelval.

Onsdagens speltips blir Nazem Kadri Över 0.5 poäng till något för höga 1.60 hos Betsson.