Nu på lördag väntar Champions League-finalen mellan Borussia Dortmund och Real Madrid. Lagen drabbar samman på Wembley Stadium där den mest prestigefyllda pokalen inom klubbfotbollen står på spel. Real Madrid kommer till matchen som favoriter vilket var väntat, och det mesta pekar mot att man lyfter en 15:e CL-pokal.

 

Borussia Dortmund

Jag tror inte att många hade tippat att Dortmund skulle ta sig hela vägen till Champions League final den här säsongen, men efter deras prestationer i CL så är de välförtjänta finalister. Dortmund hamnade i dödens grupp tillsammans med PSG, Milan och Newcastle och vann den gruppen efter att ha bara förlorat en enda match. Sedan slog man ut PSV i åttondelsfinalen, Atletico Madrid i kvartsfinalen och PSG i semin. En minst sagt imponerande resa till finalen och nu väntar den viktigaste matchen av dom alla.

 

Real Madrid

Att Real Madrid tagit sig till ännu en CL-final är långt ifrån oväntat och det finns en anledning till att man vunnit flest CL titlar av alla lag i turneringens historia. Truppen man har den här säsongen är en av dom absolut bästa i världen, om inte den bästa. Och trots de skador man drabbades av tidigt på säsongen så har Real Madrid tagit sig hela vägen till ännu en CL-final, och dessutom vunnit La Liga. På vägen hit har man slagit ut Leipzig, de regerande mästarna Man City och Bayern München.

 

Speltips

Här får Real Madrid och Vinicius Junior förtroende då jag inte ser hur Real förlorar den här matchen. Vinicius Junior har varit Reals bästa spelare den här säsongen, tillsammans med Bellingham, och i den viktigaste matchen för säsongen så tror jag han steppar upp. Speltipset här blir X2 och Vinicius över 1.5 skott och över 0.5 skott på mål till 1.60 hos ComeOn.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.