Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter
Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter

Powerplay

Powerplay

Powerplay är inte bara en spelform i sporten ishockey, utan även en populär produkt hos Svenska Spel för dig som älskar hockey. Systemet går ut på att pricka rätt i åtta ishockeymatcher, 1X2. Vilket lag vinner matchen? Hemmalaget eller bortalaget? Eller slutar matchen oavgjord? 

Powerplay finns bara hos Svenska Spel och går att spela nästan varje dag under säsongen.

 

Hur fungerar Powerplay?

Varje omgång består alltid av åtta ishockeymatcher där målet är att tippa 1, X eller 2 i samtliga matcher. Det går även att både halvgardera och helgardera matcherna vilket höjer vinstchansen men samtidigt höjer kostnaden för kupongen. Mer spelval på kupongen gör den dyrare att lämna in och om du bara väljer ett val på varje match kostar kupongen endast 1 kr. Det är precis detta som gör Powerplay till en av de roligaste poolspelen hos Svenska Spel. Alla, oavsett spelbudget, kan vara med och tävla om de större vinstsummorna.

 

Hos Svenska Spel erbjuds något som heter Xperten till Powerplay. Ett smidigt verktyg för dig som är nybörjare och behöver hjälp med Powerplay. Xperten plockar fram färdiga kuponger och system med olika insatser.

 

Powerplay Resultat

Som inloggad kund hos Svenska Spel kan du smidigt följa den aktuella omgången av Powerplay i realtid. Under “Mina spel” kan du följa din kupong live, se hur mycket 8 rätt betalar i just då innan matcherna ens är avgjorda samt om du vunnit på ditt system. 

 

Powerplay Utdelning

Utdelningen baseras på insats, hur många som spelat på omgången och hur många spelare som fått alla rätt. För att vinna på Powerplay krävs alltid åtta rätt på omgångens åtta hockeymatcher. Utdelningen blir högre desto färre spelare som prickat rätt i alla matcher. Återbetalningen ligger på 72,5% där 2,5% går till något som heter rullpottsfond.

 

Powerplay Idag

Idag är Powerplay den mest populära spelformen hos Svenska Spel hos alla hockeyfantaster. Ett roligt och nervkittlande poolspel med åtta matcher från flera av världens bästa ishockeyligor. En omgång kan bland annat innehålla matcher från SHL, NHL och DEL.

 

Powerplay Tips

Vi på Unknown Betting driver en av Sveriges största grupper för Andelsspel och Poolspel. I Facebookgruppen Andelsspel – Unknown Betting kan du ta del av de bästa Powerplay tipsen inför varje omgång och även köpa andelar. Klicka HÄR för att komma till gruppen.

 

Powerplay Live

Hos Svenska Spel kan du enkelt och smidigt följa den aktuella omgången och se hur det går i matcherna som är live. Du får även reda på hur mycket vinstsumman ligger på med de aktuella resultaten, det vill säga om matcherna slutar exakt så som ställningen visar live.

 

Viktiga termer inom Powerplay

Head-to-Head: Under vissa Powerplay-omgångar förekommer head-to-head. Istället för att tippa rätt vinnare i ishockeymatchen är uppgiften att välja vilken hockeyspelare av två som gör flest mål. Låt säga att Pittsburgh Penguins möter Washington Capitals och spelet gäller för spelarna Sidney Crosby och Aleksandr Ovetjkin. Vem av de två spelarna gör flest mål i matchen? Du kan också välja X, vilket betyder att du vinner om spelarna slutar på samma antal mål i matchen eller att dem gör inga mål alls.

Spelstopp: Spelstopp är samma som när matchen eller matcherna börjar, alltså matchstart. Varje omgång har ett spelstopp som du måste ta hänsyn till. Du måste därför lämna in din kupong innan omgångens spelstopp för att kunna vara med på omgången.

Radinsats: Jämfört med Stryktipset och Europatipset så skiljer sig radinsatserna sig något för Powerplay. Istället för att bara bestämma insatsen och hur stort systemet ska vara så kan du för Powerplay även styra insatsen och chansen till vinst genom att öka radinsatsen. Det finns fem olika radinsatser – 1 kr, 2 kr, 3 kr, 5 kr och 10 kr. Alla fem multiplicerar vinsten med vald insatsrad men det betyder även att systemet kommer att kosta mer.