Speltips:

Midsommar och grym utbud på helgens matcher men den matchen jag nog ser framemot mest måste vara Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK. Hammarby köttar på som vanligt och tagit 4 poäng av 6 möjliga medans AIK bara tagit 3 poäng och åkte på stor torsk mot peking senast. “Vi kör all in” sade Per Karlsson när han fick frågan om hur laget ska agera. Kan nog va de sämsta jag hört någon säga. Självförtroendet lär absolut inte va på topp efter en 1-4 torsk och Hammarby's GALNA offensiv och form på hemmaplan är mitt val enkelt! Hammarby först till 2 mål till höga 2.19 blir mitt spel på söndag.

Hammarby:

Jag hejar faktiskt inte på något lag i allsvenskan men är de något lag jag gillar att kolla på är det Bajen. Förra säsongen bjöd man på en sjuk underhållande fotboll framåt och gjorde galna 75 mål. Det var 19 mer mål än vad Malmö FF som gjorde näst mest mål. Jag tycker man har börjat ligan som man sluta säsongen 2019 på och det är att MINST ha gjort 2 mål och även har man passerat 2 mål först i samtliga två. Nyförvärvet Paulhino tidigare Häcken spelare har man tagit in för säsongen då man tappa Djurdjic och han har fått chansen från start direkt men då lyckades han inget vidare och missa en straff! Men senaste matchen mot Elfsborg fick han en chans som inhoppare och smack dit 1-1 målet. Den matchen sluta förövrigt 2-2 och Bajen gjorde först andra målet. Jag tror han börjar bli mer och mer bekväm där framme och tillsammans med Tankovic och Kacaniclic är man i mina ögon Allsvenskans bästa anfall. Detta är nog första gången jag även kan säga att man är klara favoriter i detta derby och med AIK uppvisning senast så tror jag vi kommer se flera mål från Bajen på söndag.

AIK:

Första matchen av säsongen vann man borta hos Örebro med 0-2 och jag tycker knappt man förtjäna en vinst här. Laget spela inget imponerade och Örebro hade flertals chanser i den matchen och som kunde gå hursomhelst. Den andra matchen åkte AIK på en historisk käftsmäll när Peking kom och sköljde över Gnaget. 1-4 blev resultatet till slut. Näst intill lynchstämning i kommentatorsfälten på sociala medier bland fansen och nu känner säkerligen AIK pressen att leverera och det snabbt. Frågan är om man verkligen kommer att kunna leverera efter en sådan match direkt. Jag tror inte det och med denna nya taktiken som AIK börjat spela vill jag bara skratta hur man ska kunna försvara sig mot Allsvenskans bästa anfall. Nej detta blir för svårt och 2-1 skrivs som utgångstips till Bajen.

Hammarbys form på hemmaplan:

Senaste mötet mellan lagen säsongen 2019:

Spelet/Betsson: